İnce dönel kabukların sonlu farklar yöntemi ile statik analizi - Elam, Koças (My University, 1999)
Bu çalışmada, dönel simetrik dış yük etkisi altındaki dönel kabukların mambran ve eğilmeli sayısal çözümleri sonlu farklar yöntemi yardımıyla yapılmıştır. İlk aşamada dönel kabukların keyfi yükler altında denge denklemleri, bünye denklemleri ve kinematik bağıntıları (diferansiyel ve cebirsel denklemler) yazılmış, daha sonra bu çalışmanın asıl konusu olan dönel simetrik yükleme altındaki dönel kabukların içerdiği özel haller ve yaklaşımlar için alan denklemleri elde edilmiştir. Alan denklemlerinde diferansiyel denklem olanlar, ileri farklar formülleri ile cebirsel denklemlere dönüştürülmüştür. Böylelikle, alan denklemlerinin hepsi cebirsel hale getirilmiştir. Sözkonusu cebirsel denklemlerdeki bilinmeyenlerin (kesit tesirleri ve yerdeğiştirmeler) Gauss eliminasyon sayısal yöntemi yardımıyla ve Fortran 77 yazılım dilinde hazırlanmış bir bilgisayar programı kullanılarak hesaplanması yoluna gidilmiştir. Konuyla ilgili çeşitli problemlerin sayısal çözümü yapılmıştır.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999
Keywords: İnce dönel kabukların doğrusal teorisi; Sonlu farklar yöntemi