Çatı ve teras bahçeleri - Ercan, Belma (My University, 1992)
Günümüzde asın kentleşme ile yeşil alanlar alabildiğine sömürülmektedir. Azalan ve yok olmaya yüz tutmuş doğal haya tın, şehir ekolojisi ve İnsanlar üzerindeki olumsuz etkileri, bina ölçeğinde bitkilendirmelerle minimum düzeye indirgenebilir. Tez çalışmasında, çatı bahçelerinin şehir ekolojisi ve insanlar üzerindeki yapıcı etkileri ile mimari obje üzerin deki olumlu - olumsuz etkileri incelenmiş ve çatı bitkilendirme şekilleri ile yapım teknikleri anlatılmıştır.

In the last period of our century, the excessive urbanization, exploits the green fields more and more each day. The negative effects of reducing and nearly disappearing natural life on city echology and human beings could be minimumized by organizing greening on buildings. On the thesis, the creative effects of roof gardens on city echology and human beings with the negative - positive effects on architectural object are scrutinized and the ways of organizing greening on roofs, construction techniques, are explained.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992
Keywords: Şehir kliması; Çatı bahçeleri; Kentsel yeşil alan birimleri; Çatı bahçesi uygulama sistemleri