Kimyasal tankerlerde emniyet sistemlerinin incelenmesi - Çelik, Muhammed (My University, 2005)
Bu çalışmada kimyasal tankerlerin tanımı ve tipleri, emniyet kavramı, yüzebilme kabiliyetleri, yaralanma kabulleri, kargonun taşınması ve aktarılması, konstrüksiyon malzemeleri, gemilerdeki yerleşim düzenleri, yangından korunma ve yangın söndürme sistemleri, taşınan yüklere göre özel gereksinimler, insanların korunması, işletme gereksinimleri üzerinde durulmuştur. Kimyasal tankerler için uluslar arası klas kuruluşlarının koyduğu kural ve kanunlar incelenerek ve konu ile ilgili kişi ve kuruluşlar ile görüşülerek yararlı bir kaynak oluşturulmaya çalışılmıştır. Ayrıca emniyet için çok önemli bir kavram olan risk analizi üzerinde de durulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Emniyet kavramı ve gemilerde emniyet; Kimyasal tankerlerde yangından korunma; SOLAS