Ahşap platform çerçeve sistem - Yıldırım, Ahmet Faruk (My University, 2009)
Ahşap Platform Çerçeve sistem, Türkiye'de kısıtlı da olsa uygulama alanına sahip bir sistem olmasına karşın, mevcut bilgi birikimi ve uygulayıcıların tecrübelerini Türkçe yazınsal olarak ifade edemeyen bir çalışma konusudur. Bu sorundan hareketle ilk olarak, mevcut bilgileri derleyip uygulayıcı ve denetleyicilere yapım sürecinde rehber ve başvuru niteliği taşıyabilecek bir çalışma ortaya koyabilmek amacıyla, ilk olarak temelin uygulanış süreci ve temel türleri açıklanmıştır. Sonrasında döşeme kuruluşu ve bu süreçte kullanılan kiriş türleri, duvar montaj süreci ve bu sürecin tamamlayıcı bir parçası olan kapı, pencere ve cephe kaplamaları anlatılmış ve çatı kuruluşunda çatının montaj süreci ve bu sürecin tamamlanmasına yardımcı olan çatı kiriş, çatı kaplamaları ve baca türleri verilmiştir. Son olarak merdiven çerçevesinin kuruluş ve uygulama süreci açıklanarak, teorik ve pratik alanda olası eksiklikleri tamamlayabilecek ve Türkçe bir çalışmayı öğrenci, öğretmen, uygulayıcı ve denetimcinin faydalanmasına sunarak mevcut boşluğu doldurmak amaçlanmıştır.Bu amaç içerisinde açıklanmaya çalışılan her öğe "kurma ve ayağa kaldırma", "detaylandırma", "montajlama" ve "yalıtma" başlıklarında değerlendirilmiştir. Kurulum sürecinin açıklanması sonrasında bu süreç sisteme ait tesisat ile ilişkilendirilmiştir. Bu amaçla dördüncü bölümde sırasıyla pissu / temiz su, elektrik, ısıtma tesisatı, uygulama sürecine yönelik bilgi ve detayları dikkate alınarak açıklanmaya çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Ahşap plarform; Çatı ve merdiven kuruluşu; Döşeme kuruluşu