Cam işleme tesislerinde sedimentasyon işlemlerinin incelenmesi - Çevik, Hakan (My University, 2005)
Günümüzde, ekonominin gelişimi nedeniyle, üretim tesisleri büyüme eğilimindedirler. Bu nedenle fabrikalar proses suyu üniteleri gibi verimli ilave yardımcı ünitelere ihtiyaç duymaktadırlar. Cam işleme endüstrisinde kullanılan soğutma suyu prosesten küçük cam partiküllerini bünyasine alır. E er proses suyu bireysel tankından sirküle oluyorsa bu partiküller ürün kalitesini ve ekipmanları olumsuz etkiler. Proses suyunda asılı cam partiküllerini elimine etmek için sedimentasyon üniteleri kullanılabilir. Mevcut kullanımdaki tüm sedimentasyon üniteleri araştırılmıştır.Sedimentasyon verimlili ine etki eden polimerik folükülent ve lamel seperatör sistemleri üzerinde çalışıldı. Uygun polimer dozajı ve tipide detaylı olarak bu çalı mada tartışılmıştır. İlgili bir proje çalışması da gerçekleştirilmiş , sonuçlar ve taslak bir maliyet analizi de detay olarak verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Folükülentler ve folükülasyon; Jar testi; Cam partiküllerinin sedimente olma hızları