Kadmiyum sülfür (CdS) ince filmlerin fotovoltaik hücre uygulamalarında kullanılması - Yavuz, Nursel (My University, 2012)
Bu tezde, öncelikle CdS ince filmlerin hazırlanması, hazırlanan filmlerin fiziksel ve optik özelliklerinin belirlenmesi ve CdS ve yarıiletken polimerler kullanılarak tersine çevrilmiş (inverted type) hacim heteroeklemine dayalı fotovoltaik hücrelerin üretilmesi hedeflenmiştir. Fotovoltaik hücrelerin üretilmesi sağlanarak, CdS ince film kalınlık etkisi, PEDOT:PSS varlığının etkisi, farklı metal kontak etkileriyle beraber morfolojik ve fotofiziksel özellikler incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012
Keywords: Fotovoltaik hücre; Organik fotovoltaik hücre; Tersine çevrilmiş ( inverted ) hacim hetero eklemine dayalı fotovoltaik hücreler