Bir süreç olarak sanatsal yaratımın Zen Disiplini ve Kuantum Teorisi ile ilişkilendirilmesi - Ilgaz, Deniz (My University, 2013)
Metin , Zen Disiplini,Kuantum Teorisi ve Sanatsal Yaratım Süreçlerinin ortak noktaları olan "Makro ve Mikro Doğa" kavramlarının yorumlanmasından yola çıkılarak hazırlandı. Metnin ilk bölümünde, Zen Disiplini'nin tarihi ve ilkelerine , ikinci bölümünde, Kuantum Teorisi'nin tarihine ve teoriyi oluşturan önermeler bütününe ve üçüncü bölümde ise , yaratım kavramının nedenlerine ve Yaratım sürecine değinildi. Metnin son iki bölümünde ise Zen Disiplini, Kuantum Teorisi ve Sanatsal Yaratım konularında yapılan araştırmalardan elde edilen bulguların karşılıklı değerlendirilmesi ve sonuç bölümü yer almaktadır. Anahtar Kelimeler : Boşluk, Atom-üzeri ve Atom-altı, Determinizm, Sezgi, Döngü, Olasılık, Kaos,Düzen
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2013
Keywords: Atom-üzeri ve atom-altı; Determinizm; Sezgi; Döngü; Olasılık; Kaos; Düzen