Güneş enerjisinden direkt elektrik üretimi (fotovoltaik) - Korkmaz, Alper (My University, 2001)
Hızla gelişmekte olan dünyamızda teknolojinin ve insanların enerji taleplerini karşılamak gittikçe zorlaşmaktadır. Daha önceden mevcut bulunan enerji kaynaklarını araştırmak ve geliştirmek zorundayız. Güneş sonsuz ve temiz bir enerji kaynağıdır. Fotovoltaik sistemler, geleceğin enerji taleplerini karşılamak üzere en önemli alternatif enerji kaynağıdır. Bu çalışma güneş enerjisinin faydalarını ve elektrik enerjisi üretimi için kullanılan PV sistemini anlatmak için yazılmıştır. Çalışmamın içerdiği konular birkaç ana başlık üzerine temellendirilmiştir. Öncelikle enerji kaynakların dağılımı ve de çevreye etkileri açıklanmıştır. Daha sonra güneş enerjisiden ve kullanım alanlarından bahsedilmiştir, Fotovoltaik sistemin teorik olarak işlemsel prensipleri anlatılmıştır. Son olarak enerji maliyeti planlaması yapılmış ve fotovoltaik sistemin mevcut enerji kaynakları arasında yer alıp alamayacağı konusu sorgulanmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Enerji üretiminin çevreye etkileri; Dünyada temiz enerjiler; Güneş pilleri ve tasarımı pv sistem ekonomisi