Müşteri ilişkileri yönetiminde bir araç olarak veri madenciliği ve parekende sektöründe bir uygulama - Gökmen, Şenol (My University, 2014)
Bu tez çalışmasının temel amacı işletmelerin müşterilerden topladıkları ve veri ambarlarında depoladıkları verilerden yola çıkarak karar verme sürecinde kullanılabilecek sonuçların veri madenciliği teknikleri ile ortaya çıkarılmasıdır. Veri madenciliği çalışması ile elde edilen sonuçlarla işletme müşterilerini ortak özelliklerine göre segmente edebilecek ve müşteriye özel pazarlama etkileşimi gerçekleştirebilecektir. Geleneksel analiz yöntemlerinin yetersiz kaldığı veya hesaplamaların uzun zaman gerektirdiği çok büyük hacimli verilerde, veri madenciliğinin alternatif bir araç olarak kullanılması bu çalışmada önerilmiştir. Veri seti üzerinde RFM kümeleme algoritması uygulanmış ve veri seti içerisindeki kümeler ve ilişkiler ortaya çıkarılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2014
Keywords: Müşteri ilişkileri yönetimi; CRM; Karar destek sistemleri; Veri madenciliği