İki boyutlu bir brülörde yanmanın hesaplamalı akışkanlar dinamigi ile incelenmesi - Özen, Erman (My University, 2009)
Bu tez çalışmasında iki boyutlu bir brülörde yanma olayının daha iyi anlaşılabilmesi için yanmanın olduğu (reaksiyonal) ve yanmanın olmadığı (izotermal) durum problemleri sayısal olarak incelenmiştir.Sayısal çalışmalar kısmında iki ayrı problem, çözüm ağları GAMBİT 2.2.30 programında tasarlandıktan sonra sonlu hacimler metodunu kullanan Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD) paket programlarından FLUENT 6.2.16 kullanılarak çözülmüştür. HAD analizlerinin temelleri üzerinde durulmuş ve kullanılan sayısal çözüm yöntemleri hakkında bilgi verilmiştir. Elde edilen sayısal sonuçlara göre hız ve sıcaklık incelemeleri yapılmıştır. Değişik alev parametreleri için hız büyüklüklerinin, türbülans kinetik enerjisinin boyutsuz parametreler ile değişimleri incelenmiştir.Farklı değerler kullanılarak elde edilen sonuçlar Excel programına aktarılarak, literatürde benzer konularda daha önce yapılmış sayısal ve deneysel çalışmalarla, grafiksel olarak karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Brülör; Yanma; Hesaplamalı akışkanlar dinamiği