LPG kontrol parametreleriyle performans ve emisyon değişimlerinin incelenmesi - Hatipoğlu, Erdem (My University, 2019)
İçten yanmalı motorlarda alternatif yakıt olarak kullanılan Lpg’nin performans ve emisyon üzerine etkileri, bu yakıtın benzine göre tercih edilmesindeki en önemli kıstaslardan olmaktadır. Bu çalışmada Lpg map ayarının performans ve Karbon emisyonu üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, 4 silindirli bir motor ile saha testleri yapılmış ve gerçek şarttaki veriler toplanmıştır. Daha sonra aynı motor ile deney düzeneği hazırlanmıştır. Bu düzenek vasıtasıyla farklı Lpg map ayarlarının performans ve Karbon emisyonu üzerine etkileri incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Keywords: LPG; Performans; Yakıt tüketimi; Emisyon