Gsm el değiştirmenin yapay sinir ağlarıyla modellenmesi - Büyükeroğlu, Osman (My University, 2006)
Kablosuz haberleşme sistemlerinde haberleşmenin kesintisiz olarak devam etmesini sağlayanen önemli prosedür el değiştirmedir. Bir mobil istasyonun hizmet alınan bazdan veyafrekanstan başka bir baz veya frekansa transferine el değiştirme denir. El değiştirmealgoritmaları bu işlemi en iyi şekilde yapabilmek için tasarlanmaktadırlar. El değiştirmeninkarmaşıklığı sebebiyle bu algoritmalarda çok çeşitli ve özellikli olmaktadırlar. Yapay sinirağları kullanarak bir çok girdiye sahip el değiştirme algoritmalarının performansı arttırılabilir.Bu çalışma el değiştirmenin temellerini, kullanılan algoritmaları, propogasyon modellerinintemellerini incelemekte ve yapay sinir ağlarıyla temel bir algoritma modeli sunmaktadır.Anahtar Kelimeler: El değiştirme, El değiştirme algoritmaları, propogasyon modelleri, hücremodelleri, yol kaybı, gölge sönümleme, yapay sinir ağları.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: GSM’e giriş; hareketli haberleşme; hücresel el değiştirme