Uzaktan algılama verileri ile kıyı çizgisi değişiminin zamansal olarak belirlenmesi: Alaçatı örneği - Doğan, İhsan (My University, 2008)
Doğal kaynakların değerlendirilmesinde, alan kullanımı değişikliklerinin izlenmesinde ve genel olarak karasal çalışmalarda yaygın olarak kullanılan uzaktan algılama verileri, son zamanlarda önemi artan kıyı ve deniz alanları planlamasında da önemli bir araç haline gelmiştir. Bu çalışmada farklı zamanlara ait uzaktan algılama verilerinin değerlendirilmesi ile seçilen çalışma alanında kıyı çizgisindeki ve kıyı bölgesi kullanımındaki değişimin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada öncelikle kıyı ile ilgili tanımlamalara yer verilmiş, daha sonra uzaktan algılamanın temellerinden bahsedilmiş, kullanılan uydu verilerinin özellikleri anlatılmış, rektifikasyon ve sınıflandırma hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Çalışmanın teorisinin anlatıldığı bu bölümden sonra çalışma bölgesinden bahsedilmiş, bu bölgeye ait uydu verileri teori kısmında anlatılan teknikler kullanılarak işlenmiş ve sonuca ulaşılmaya çalışılmıştır. Son bölümde ise çalışma genel olarak değerlendirilerek elde edilen sonuçlar üzerinde yorum yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: Uzaktan algılama; Sayısal görüntü işleme; Afin dönüşümü; En yakın komşuluk yöntemi