SAP sisteminde yönetimsel raporlar için veritabanı entegrasyonu - Kurtaran, Seyyid Mehmet (My University, 2009)
Bu tez çalışmasında X Holding'e ait bir şirketin yönetimsel raporları ve başka bir ERP sistemiyle arasında yapılan veritabanı entegrasyonu için yapılması gereken tüm işlemleri gerçekleştirmek ana hedeftir. Satış verilerini başka bir ERP sisteminde tutan bu şirket, holding'in kararı ile bu datalarını SAP sistemine taşımak istemektedir. Diğer ERP sisteminde yer alan bu datalar haftada bir SAP sistemine aktarılacaktır. Çalışanlar tarafından bu işlemin el ile yapılmasının verim kaybına ve hata fazlalığına sebep olacağı düşünülmüştür. Bu nedenle entegrasyonun SAP üzerinde geliştirilecek bir yazılım ile otomatik olarak yapılması konusunda karara varılmıştır. Diğer ERP sisteminden txt formatında alınacak dataların anlamlı bir şekilde ve süreçsel kontrolleri yapılarak SAP sisteminde ilgili tabloların ilgili alanlarına kaydedilmesiyle, iki sistem arasındaki satış ve satın alma faturaları entegrasyonu tamamlanmış olacaktır. Bu entegrasyon sonucu gelen ve sistemde standart işlemler sonucu oluşan verilerden ihtiyaç duyulan çeşitli raporlar oluşturulacaktır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Kurumsal kaynak planlama; Sap sistemi; Yönetimsel raporlar