Çok katlı çelik yapılarda performansa dayalı tasarım kriterleri - Şen, Gökhan (My University, 2006)
Son yıllarda yaşanan büyük depremlerden sonra yapı dünyası hem ekonomiyi hem de güvenli yapı tasarımını içinde barındıran yeni tasarım metotlarına ihtiyaç duymaktadır. Mevcut deprem yönetmeliklerinin bu ihtiyacı karşılayamaması üzerine deprem mühendisliğinde yeni tasarım yöntemleri ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada çok katlı çelik yapıların performansa dayalı tasarım yöntemleri üzerinde durulmuştur. Örnek olarak 10 katlı çelik bir çerçeve ele alınmış, kapasite spektrum metodu ve deplasman katsayıları metodu kullanılarak performans değerlendirilmesi yapılmıştır. Bununla birlikte taşıyıcı sistemin ve yapı elemanlarının sahip olması gereken nitelikler anlatılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Mühendislik sismolojisi ve jeolojisi; Yapısal sistemlerin performansa dayalı tasarımı; Çelik yapılarda sismik dizayn kuralları