Pasif ısıtma sistemi ile ısıtılan binaların incelenmesi - Yedikardeş, Yıldıray (My University, 2002)
Binaların, pasif sistem yöntemiyle ısıtılması detaylı bir şekilde incelenmiştir. Pasif solar sistem ile aktif solar sistem arasındaki farklılıklar ortaya konmuş ve pasif solar sistemin ekonomik ve enerji tasarrufu açısından ne derece önemli olduğu vurgulanmıştır. Pasif sistem ile inşa edilen binalarda kişinin konfor sıcaklıklarını elde edebilmesi için dikkate alması gereken hususlar belirtilmiştir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde pasif solar sistem ile inşa edilmiş binalardan örnekler verilerek bu binaların kullanılabilirliliği açıklanmıştır. Türkiye'nin güneş enerjisi bakımından avantajlı bir coğrafyada bulunduğu belirtilmiş ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde pasif solar sistem ile inşa edilmiş bina örnekleri sunulmuştur. Bu örneklerden İzmir'deki Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü binasının pasif sistem ile yapılışı detaylı bir şekilde anlatılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Psif sistem ve yalıtımı; Seralar solar binalarda enerji korunumu; Dünyanın çeşitli bölgelerinde pasif solar sistemleriyle yapılmış bina örnekleri; Türkiye’de güneş enerjisi kullanımı