Sürekli akımlı zincirli askılı konveyörler ve bunların tasarım kriterlerinin incelenmesi - Yücel, Ömer Çağlar (My University, 2009)
Sürekli akımlı zincirli askılı konveyörler, sürekli iletim tekniği kullanılan işletmelerde seri üretim için önemli bir yere sahiptir. Tez araştırması içinde bu tip konveyörlerin konstrüksiyon yapılarına ve tasarım kriterlerinin incelenmesine ait çalışmalar yer almaktadır. İkinci bölümde, sürekli akımlı zincirli askılı konveyör sistemlerinin iletim tekniğindeki yeri ve önemi, avantaj ve dezavantajlarından ve kullanım yerlerinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde, sürekli akımlı zincirli askılı konveyör sistemlerinde kullanılan elemanlar, teçhizatlar, bunların özellikleri ve seçim parametreleri ile işletme şartları detaylı bir şekilde incelenmiştir. Dördüncü bölümde, bu tip konveyörlerin tasarım kriterleri detaylı biçimde incelenmiştir. Ayrıca bu bölümde bir adet örnek uygulama gösterilmiştir. Son bölümde ise kısa olarak tez çalışması ile ilgili sonuçlara değinilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Zincirli askılı konveyörler; Sürekli akımlı zincirli askılı konveyörlerin tasarım kriterleri; Askılı konveyör