Performans değerlendirme ve TSK örneği - Çoban, Cengiz (My University, 2001)
Performans değerlendirmesi, başarılı olmasının bedeli çok ağır olabilecek ve özellikle liderlerden oluşan bir organizasyona hizmet ediyorsa üzerinde durulması gereken bir konudur. Türk Silahlı Kuvvetleri sicil sistemi nitelik ve nicelik olarak ülkemizde en önemli performans değerlendirme sistemlerinden birisidir. TSK sicil sistemini, kendisine hizmet edilen amaçlara açısından yakın olan NATO ülkelerinin orduları ve uzak sayılan özel sektördeki örneklerle karşılaştırarak incelemek, özelliklerini ortaya çıkartmada faydalı olabilecektir. Her türlü sistemi ancak daha iyi anlaşıldığında gelişebilir diyerek başladığımız çalışmalarımızda, "TSK alt ve orta seviye liderler için 360° yöntemi ve açık sicil sistemi sayesinde daha iyi bir LİDER GELİŞİMİ sağlanabileceği" hipotezini bir anket uygulamasıyla irdelemeye çalıştık. Amacımız, TSK sicil sisteminin özelliklerinin ortaya konulması ve daha katılımcı, yeni geri besleme yöntemleri ile "Lider Gelişimi" 'nin çağımızı aşan bir seviyeye çıkartılmasıdır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2001
Keywords: Performans değerlendirme; TSK ve bazı nato ülke ordularının sicil sietemleri; Sicil sistemi