Uçucu kül dolgulu alüminyum matrisli kompozit malzemelerin otomotiv sektöründe kullanımı - Yakınlar, Onur (My University, 2011)
Uçucu kül dolgulu alüminyum matrisli kompozit malzemeler sağlayacağı avantajları açısından otomotiv sektöründe çok fazla uygulama alanı bulabilir. Ancak, uçucu külün kompozit malzeme oluşturma konusunda bağlayıcılık problemi mevcuttur. Bu problem, toz metalurjisi ve basınçlı infiltrasyon yöntemi ile ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Metal matrisli kompozit malzemeler; AMK malzemelerde kullanılan alüminyum matris malzemeleri; Uçucu kül; Alüminyum matrisli kompozit malzemelerin otomotiv sektöründe kullanımı; Seramik partikül takviyeli AMK malzemeler