Mühendislik problemlerinin çözümünde kullanılan sayısal yöntemlerin karşılaştırılması en hızlı ve en uygun algoritmanın bulunması - Sadak, Mustafa Semih (My University, 2011)
Bu çalışmanın amacı mühendislik problemlerinin çözümünde kullanılan sayısal yöntemlerin belirli türlerini ele alıp çözüm metodolojisini anlamak, bir uygulama üzerinde performans ve hata paylarını incelemektir. Tezin ilk kısmında matematik modelleme ve mühendislik problemlerine uygulanması hakkında geniş bilgi verilmiştir. Sonraki bölümde tek ve çok adımlı nümerik metotlara giriş yapılmış, bu metotlar hakkında teorik bilgiler aktarılmıştır. Tezin bir sonraki bölümünde bir elektrik devresi problemi tanımlanmış ve bahsi geçen yöntemlerle çözümleri irdelenmiştir. Çözümlerden elde edilen verilere göre eğriler çizdirilmiştir. metotların çözüm performansları ve hata miktarları tablolar ve grafikler halinde sunulmuştur. Sonuç kısmında gerçekleştirilen çözümler hakkında tablolar ve grafiklerden de yararlanılarak çıkarımlarda bulunulmuş ve hız, performans ve iterasyon sayısı bakımından en uygun metotlar tespit edilmiştir
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Matematik modelleme; Tek ve çok adımlı metodlar; Euler metodu; Runge kutta metodları