Uzatan erişimli mimari proje tasarımı ve bilgisayar teknolojileri - Aksoy, Köksal (My University, 2001)
Son yıllarda internet ve bilgisayar destekli tasarımdaki gelişmelere paralel olarak, mimari tasarım süreci de kendi içinde değişimlere uğramıştır. Yeni bilgisayar teknolojileri ile oluşan yeni tasarım ve ifade teknikleri, geleneksel mimari tasarım surecini de farklılaştırmaktadır. Bu çalışmada, gelişen bilgisayar teknolojilerinin, tasarıma, mimari tasarım kavramlarına içerik ve süreçleri açısından etkileri incelenmiştir. Çalışma kapsamında araştırılan uzaktan erişindi proje kavramı, öncelikle bilgisayar teknofojileriyle ele alınmış ve çeşitli yurtiçi-yurtdışı uygulamalarıyla örneklendirilmiştir. Uzaktan erişimli mimari proje sürecini de geleneksel mimari proje süreciyle karşılaştırarak, incelenen teknolojinin geleneksel proje sürecine katkısı sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Mimari tasarım; Bilgisayar destekli mimari proje tasarımı; Uzaktan erişimli mimari proje tasarımı