Jeotermal enerji uygulama alanları ve özelinde Balçova konut ve iklimlendirme sistemleri uygulamalarının incelenmesi - Sezer, Hakan (My University, 2003)
Bu projede, enerji üretim, iletim, dağıtım ve etkin kullanım teknolojilerine yönelik politika araştırmaları ve izlenecek ulusal politikanın belirlenmesi amacıyla oluşturulan ilkeler çerçevesinde jeotermal enerji konusu ele alınmıştır. Jeotermal enerji yer ısıl enerjisidir. Kaynağı ve kullanımı bakımından karmaşık ve yoğun bilgi birildmini gerektirir. Bu şekli ile arama, üretim, tesis kullanım şekilleri bakımından tamamen alt yapı yatırımıdır. Arama ve üretim evresinde yapılacak ihmalkarlıklar çok büyük zararlara sebep olabilir. Projede ayrıca jeotermal enerji kullanımıyla bina ısıtılması konusuna değinilmiş, Balçova semtinde örnek bir konut seçilerek, kullanım sıcak su tesisatı, bina altı tesisatı ve bina içi tesisatı hesaplanarak bulunmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Türkiye’de jeotermal enerji potansiyeli; Jeotermal enerji uygulamaları; Jeotermal enerji sistemlerinin özellikleri; Jeotermal enerji prosesi değerlendirme esasları; Bina altı tesisatı