Isasmelt yöntemiyle bakır matı üretiminin termodinamik modellemesi - Dikel, Mesut (My University, 2006)
Bu tezde isasmelt yöntemiyle bakır matı üretmenin örnek bir modellemesi anlatılacaktır. Isasmelt fırını içerisinde gerçekleşen reaksiyonların serbest enerji değişimleri karşılaştırılarak hazırlanan bu model sonucunda elde edilen son metal oranları ve sıcaklık değerleri bu yöntemin uygulanmasında büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu modelleme ile fırın içerisinde azınlıkta bulunan elementlerin çeşitli sıcaklıktaki yayılma davranışları incelenebilecektir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Isasmelt; Bakır matı; Serbest enerji