Kadın girişimciler: Girişimciliğin iş yaşamı-aile yaşamı dengesi üzerindeki etkisinin incelenmesine yönelik bir uygulama - Özkan, Berna (My University, 2011)
İs yasamı-aile yasamı dengesinden, is yasamı-aile yasamı çatısmasının olmadığı durumlarda söz edilebilir. Bu çerçevede ele alındığında is-aile yasam çatısması, is ve aile alanlarından kaynaklanan rol taleplerinin bazı yönleriyle birbirleri ile karsılıklı uyumsuz olması sonucunda meydana gelen bir tür roller arası çatısma seklinde tanımlanabilmektedir. Bu çalısmada kadın girisimcilerde girisimciliğin is yasamı-aile yasamı dengesi üzerindeki etkisi incelenmektedir. Bu amaçla, is aile yasam çatısması kavramı ve bu kavramın alt boyutları olan is-aile çatısması (is rolünün aile rolü ile çatısması) ve aile-is çatısması (ailerolünün-is rolü ile çatısması) kadın girisimcilerin yasamlarındaki stres düzeyleri ve aile yasamı tatminleri üzerindeki etkileri incelenmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011
Keywords: Kadın girişimciler; İş yaşamı-aile yaşamı dengesi; iş-aile yaşam çatışması; Aile-iş çatışması; İş-aile çatışması; Stres düzeyi; Aile yaşamı tatmini