Mevcut bir termik santralin kombine çevrim santraline dönüştürülmesi,analizi - Binay, Emrah (My University, 2009)
Enerji talebinin artışı, rekabetçi piyasa şartları, müsaade edilen düşük emisyon oranları, yakıt türündeki fiyatların hızlı değişimi eski santrallerin verim ve güç değerlerinin iyileştirilmesini zorunlu kılar. Bu çalışmada mevcut Fuel-Oil yakıtlı bir termik santralin, güç ve verim artırma yöntemlerinden biri olan gaz türbini eklenerek doğal gazlı kombine çevrim santraline dönüştürülmesi ve bunun sonucunda ortaya çıkan durumun ekonomik analizi incelenmiştir. Bu inceleme için Hollanda Delft Üniversitesince hazırlanan CYCLE-TEMPO programı kullanılmıştır. Programda mevcut santral ile iyileştirilen santralin simülasyonları yapılmış elde edilen verilerle ekonomik analiz yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Kombine çevrim; Santral iyileştirme; Cycle tempo