Deprem hasar görmüş bir yapının betonarme takviyesi ( Ekler Cilt l l ) - Ada, Serkan (My University, 2001)
Bu çalışmada depremde hasar görmüş olan bir yapı incelenmiş ve betonarme takviye projesi yapılmıştır. Bu çalışma yapılırken ilk olarak Bölüm T de betonarme yapı elemanlarının deprem davranışı incelenmiştir. Bölüm 2 'de betonarme yapılarda oluşan hasarlar ve türleri incelenmektedir. Deprem sırasında yapıların hasar görmesinde zeminin de büyük ölçüde etkisi vardır, bu etkilerde Bölüm 3'te ele alınmıştır. Betonarme yapıların depremde hasar gördükten sonra yapı elemanlarının onarımı ve güçlendirilmesi Bölüm 4'te gösterilmiştir. Bölüm 5'te depremin yapı üzerindeki etkileri incelenmiştir. Bölüm 6'da bu çalışmayı yaptığımız STA4CAD V.9 programına data hazırlanması, verilerin girişi ve sonuçların alınması anlatılmıştır. Bu bilgilerin ışığında depremde hasar görmüş olan yapı incelenmiş, hasar tespitleri ve nedenleri saptanmıştır. Daha sonra bu yapının yeni deprem yönetmeliğine göre betonarme takviye projesi yapılmış, sonuçlar bölümü olan Bölüm 7'de de yapının eski ve yeni halinin kat kesme kuvvetlerine bakılarak karşılaştırmaları yapılmıştır. Yapının eski ve yeni durumuna ait statik hesaplar Ekler bölümünde verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Betonarme; Onarım güçlendirme; Deprem yönetmeliği; Kesit tesirleri; Deprem hasarları