Schottky diyotlarında ters akımların nötron bombardımanından sonra sıcaklığa bağlı olarak değişiminin incelenmesi - Ürekmez, Şefiye (My University, 1993)
Bu çalışmada, önce piyasada yaygın olarak modern elek tronik cihazlarda kullanılan Schottky diyotları ters besleme yapılarak, sıcaklığa bağlı olarak değişimleri incelenmiştir. Daha sonra nötron radyasyonunun diyotların karakteristikle rinde oluşturdukları değişiklikler incelendi. Schottky diyotları (BA-159, BA-157) İ.T.Ü. TRIGA MARK II Araştırma Reaktöründe değişik nötron akılarında ışınlandı ve (I-T), (lnJ-l/kT), (C-V), (1/C2-V) karakteristikleri çizilerek Schottky engel yükseklikleri hesaplanmıştır. Bu engel yüksekliklerinin zaman içindeki değişimi hesaplandı ve sonuçlar yorumlandı.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Schottky diyotları; Nötron bombardımanı; Radyasyonun yarı iletken malzemelere etkisi