Erozyonun Doğu Karadeniz havzasında su mühendisliği yönünden oluşturduğu zararların incelenmesi ve çözüm önerileri. - Bahar, C. Alkın (My University, 1992)
Bu çalışmada, Türkiye'de ve Doğu Karadeniz Havzasında meydana gelen erozyon olayları ve bu alayların sonuçları araştırıldı. Çalışmada, öncelikle erozyonun tanımı, meydana gelişi, ortaya koyduğu zararlar ve erozyona karşı alınması gereken teknik ve kültürel tedbirler üzerinde duruldu. Doğu Karadeniz Havzası, Türkiye'nin en fazla yağış alan, akarsu ihtiva eden ve yüksek dağlık arazi yapısına sahip olması sebebiyle, erozyon ve erozyon olaylarının neticelerinden oldukça etkilenen bölgelerinden biridir. Yapılan bu çalışmada, Doğu Karadeniz Havzasında meydana gelen erozyon olayları ve bunların neticelerine bağlı olarak alınacak tedbirler, bölge şartları göz önünde bulundurularak araştırılıp, incelendi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992
Keywords: Erozyonun tanımı; Erozyonun yol açtığı zararlar; Erozyonu önleyici genel çözümler