Ekskavatör kollarının tasarımı - Oyman, Övün Vedat (My University, 2005)
EKSKAVATÖR KOLLARININ TASARIMIÖvün Vedat OYMAN0DNLQD0Â KHQGLVOLÃ·L<Â NVHN/LVDQV7H]L(NVNDYDW|UOHU oDOÃ úPD VLVWHPOHUL KLGUROLN YH PHNDQLÃ·H GD\DQDQ LQÃºDDW PDNLQDODUÃ GÃ U 7HPHORODUDNDOW\DSÃ Â VW\DSÃ YHoDOÃ ÃºPDGRQDQÃ PÃ ROPDNÂ ]HUHÂ oDQDE|OÂ PGHQROXÃºXUODUdDOÃ ÃºPDGRQDQÃ PÃ HNVNDYDW|UÂ Q ND]PD \Â NOHPH JLEL DQD IRQNVL\RQODUÃ QÃ \HULQL JHWLUPHN LoLQNXOODQÃ ODQE|OÂ PÂ GÂ U%RRPNROYHNHSoHROPDNÂ ]HUHÂ oDQDSDUoDYHEXSDUoDODUDKDUHNHWYHUHQYHRSHUDW|UWDUDIÃ QGDQNRQWUROHGLOHQÂ oKLGUROLNVLOLQGLUGHQPH\GDQDJHOLU%XSDUoDODUÃ ELUELULQHEDÃ·ODPDNYHKDUHNHWDNÃ ÃºÃ QÃ VDÃ·ODPDNLoLQEDÃ·ODPDHOHPDQÃ RODUDNSHUQRODUNXOODQÃ UdDOÃ úPD GRQDQÃ PÃ LÃº SDUoDVÃ LOH GLUHNW RODUDN HWNLOHÃºLP LoLQGH ROGXÃ·XQGDQ oDOÃ úPD VÃ UDVÃ QGDWHSNLNXYYHWOHULQHPDUX]NDOÃ U'ROD\Ã VÃ \ODWDVDUÃ PÃ VÃ UDVÃ QGDSDUoDODUÃ QNXYYHWDQDOL]L|QHPOL\HU WXWDU 6LVWHPLQ NXYYHW DQDOL]LQH |QFHOLNOH NHSoH\H HWNL HGHQ WHSNL NXYYHWL WDQÃ PODQDUDNEDÃºODQÃ U 'DKD VRQUD KHU SDUoDQÃ Q VHUEHVW FLVLP GL\DJUDPODUÃ oL]LOHUHN JHULOPH GXUXPODUÃ ortaya konur. 6RQ RODUDN GD KHU SDUoDQÃ Q JHULOPH GXUXPXQD J|UH PXNDYDPHW NRQWUROOHUL\DSÃ ODUDNSDUoDODUDVRQÃºHNLOOHULYHULOLUdDOÃ úPD\D HNVNDYDW|UOHULQ \DSÃ VÃ YH KLGUROLN VLVWHPOHUL KDNNÃ QGD WHPHO ELOJLOHU YHULOHUHNEDÃºODQPÃ ÃºWÃ U'DKDVRQUDoDOÃ ÃºPDGRQDQÃ PÃ QÃ ROXÃºWXUDQSDUoDODULQFHOHQPLÃºYHNXYYHWDQDOL]LVÃ UDVÃ QGD L]OHQHFHN \RO J|VWHULOPLÃºWLU dDOÃ úPD |UQHN ELU VLVWHP Â ]HULQGH X\JXODPD LOH VRQEXOPXÃºWXU dDOÃ úPD GRQDQÃ PÃ QÃ ROXÃºWXUDQ WÂ P SDUoDODUÃ Q WHNQLN UHVLPOHUL HN RODUDNYHULOPLÃºWLUAnahtar kelimeler: EkskavaW|ULQÃºDDWPDNLQDODUÃ KLGUROLNNXYYHWDQDOL]LERRP-h5Ã¸'Ro'U)HUKDW'Ã¸.0(1'DQÃ úPDQ Kabul Tarihi:22.12.2005<'Ro'U0XKDUUHP(UGHP%2ö2d/8 6D\ID6D\Ã VÃ 23.Prof. Dr. Ahmet Dursun ALKAN
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Çalışma donanımı; Kol kazma kuvvetine göre denge denklemleri; Mukavemet hesapları