High order stable difference schemes for multipoint nonlocal boundary value problems for hyperbolic equations - Uzun, Meltem (My University, 2014)
Bu çalışmada, H Hilbert uzayında pozitif tanımlı öz-eşlenik A operatörü ile tanımlanan çok noktalı yerel olmayan sınır değer problemleri ele alınmıştır. Bu tür problemlerin çözümü için A operatörünün tamsayı kuvvetleri ile tanımlanan üçüncü ve dördüncü mertebeden kararlılık fark şamaları oluşturulmuştur. Fark şemalarının kararlılık kestirimleri elde edilmiştir. Teorik sonuçlar MATLAB programı kullanılarak sayısal örneklerle desteklenmiştir .
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014
Keywords: Çok noktalı yerel olmayan sınır değer problemleri; Fark şemaları; Yakınsallık; Kararlılık; Sayısal analiz