Elektrikli raylı sistemlerin incelenmesi ve kent içi raylı ulaşım sistemlerinde enerji kalitesi ve geri kazanımı - Şimşek, A. Emin (My University, 2008)
Elektrikli ulaşım sistemleri günümüzün vazgeçilmezleri arasında yerini almıştır. Gerek şehir içi ve gerekse şehirler arası yolcu ve mal taşımacılığında önemi artmaktadır. Bu yüzden demiryolu araçlarına kesintisiz, kaliteli ve güvenli enerji temini amacıyla güç temin sistemleri tesis edilir. Elektrikli tren setlerine, iletken hatlar ile enerji sağlanması güç dağıtım şebekesi ile yerel şebeke kullanıcılar arasındaki güç teminininden farklılıklar göstermektedir.Gereklilikleri sağlaması yanında güvenilir elektrikli raylı sistem işletimi için aşağıdaki şartlar sağlanmalıdır:? İletken teller veya ray ile araçlara kesintisiz enerji sağlanması? Demiryolu hattından frenleme enerjisini absorbe edebilme yeteneği? Spesifik ve standart kalite parametrelerine uygun gerilim seviyelerinin sağlanmasıBu çalışmada, raylı ulaşım sistemlerine kaliteli güç temini ve bunun için yapılabilecek uygulamalar incelenmiş ve mevcut bir toplu taşıma hattının metro olarak yeniden tasarımı yapılmıştır
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: YAYA VE BİSİKLET; BİREYSEL ULAŞIM; DENİZ YOLU; ŞEHİRİÇİ RAYLI ULAŞIM TİPLERİ