Su ve kanalizasyon sistemlerinin çevreye en az zarar verecek şekilde bakım ve yenileme uygulamaları(İstanbul örneği) - Karali, İbrahim (My University, 2006)
Bu çalışmada mevcut altyapı sistemlerinin, özellikle su ve kanalizasyon tesislerinin çalışmaşekilleri ile bu sistemlerde meydana gelen arıza türleri, tesbit yöntemleri, tamir yöntemleriincelenmiştir. Günümüzde bu konularda yapılan çok çeşitli çalışmalar mevcuttur. Özellikleteknolojik gelişmelerin bu tür çalışmalara yansıması da gün geçtikçe artmaktadır. Kapalıdevre televizyon sistemlerinin (CCTV) mevcut altyapıların durumları hakkında bizlere bilgivermesi ve bu bilgilerin değerlendirilerek tamir yöntemlerinin belirlenmesi altyapısistemlerinin işletilmesinde büyük kolaylıklar sağlamaktadır.Yine bu çalışmada kazısız teknoloji teknikleri incelenerek genel bir açıklamadabulunulmuştur. Bu tekniklerden biri olan CIPP ?Yerinde şlenen Boru Kaplama? yöntemininayrıntılarına değinilerek bu teknoloji tanıtılmıştır.Sonuç olarak kazılı sistem ile kazısız sistem teknolojilerinin karşılaştırılmaları yapılarak,kazısız teknoloji sayesinde çevreye en az zarar verecek şekilde altyapı sistemlerininyenilenmesinin avantajları belirlenmiştir.Anahtar Kelimeler: Kazısız Teknoloji, Altyapı Sistemleri, CCTV, CIPP.GÖRÜNTÜ EK DOSYA ADI: Kanalizasyon Rehabilitasyonu<
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Mevcut altyapı tesislerinin çalışma sistemleri; Kanalizasyon boruları içinin yerinde denetlenmesi; Kazısız teknoloji