Mutfak havalandırma sistemlerinde kanal malzemelerinin incelenmesi - Komaç, Ayça (My University, 2004)
Gelişen teknoloji ile birlikte mutfakların yapısı ve ihtiyaçları da değişmektedir. Endüstriyel mutfaklarda pişirme kokularının dış hacimlere yayılmaması, pişirme cihazlarından çıkan ısı ve nemin mutfak çalışanlarına, mutfak araç gereç ve yiyecek maddelerine zarar vermemesi açısından havalandırmanın önemi büyüktür. Mutfak havalandırma kanal malzemeleri için korozyon direnci büyük önem taşımaktadır. Ayrıca endüstriyel mutfaklarda çok sık görülen davlumbaz yangınlarının yol açtığı ekonomik kayıpların önüne geçilebilmesi için malzeme seçiminde çok dikkatli olunmalıdır. Bu amaçla, yapılan çalışmada farklı iki kanal malzemesi, 0, 2, 3, 4, 365 haftalık sürelerle korozyona tabi tutularak mekanik özellikler ve korozyon dirençleri belirlenmiştir. Deneyler sonucunda elde edilen verilerin ışığında, siyah sacın özellikle endüstriyel mutfak havalandırma kanallarında kullanılması gerektiği saptanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Mutfak havalandırma sistemleri; Mutfak havalandırma sistem malzemeleri; Mutfak havalandırma sistemleri imalatı; Korozyon; Davlumbaz söndürme sistemleri