Doğalgazın önemi ve kullanılması ile konutlarda ısınma sisteminin ekonomik seçimi - Özkaymaz, Aydın (My University, 1996)
Yeni enerji kaynağı olarak ülkemize seksenli yılların sonlarında gelen doğalgaz İstanbul, Ankara, Bursa gibi şehirlerimizde sanayi ve konutlarda hızla kullanılmaya başlanmıştır. Kocaeli, Adapazarı, Eskişehir gibi illerimizde de alt yapı çalışmalarına başlanmış önümüzdeki yıllarda kullanılmaya başlanacaktır. Görüldüğü gibi rezerv yönünden sıvı yakıta göre iki kat daha fazla, verim bakımından katı yakıtlardan 1.5 kat daha iyi olan doğalgaz İmla enerji politikamızın değişmesine neden olmaktadır. Doğalgazın elektrik enerjisi üretiminde ve sanayide kullanılması yanısıra konutlarda ısınma amacıyla kullanılmaktadır. Konutlarda, Sobalı, üç şekilde ısınılmaktadır. Tezimizde bireysel sistem ve merkezi sistemin karşılaştırılarak bir sonuç elde edilmesi ile yeni yapılarda sistem seçiminde doğru kararın verilmesine ışık tuttuk.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Enerji kaynakları; Gazların genel özellikleri; Doğalgaz boru hatları tasarımı ve basınç düşürme istasyonları; Doğalgaz sıvılaştırılması stoklanması ve taşınması; Doğalgazın kullanılması; Doğalgazın ısınma amacıyla evlerde kullanılması