Eber ve Kamarık göllerinde ötrofikasyon ve trofik seviyelerinin araştırılması - Kavurt, Cemil (My University, 1993)
Bu çalışmada Afyon tli Sınırları içinde bulunan Eber ve Karamık Göllerinde ötrofikasyon ve trofik seviyeleri araştırılmıştır. Çalışmanın hedefi göllerin kirlenmelerine neden olan kaynakların ve kirletme oranlarının tesbitidir. Birinci ve ikinci bölümde ötrofikasyonun tanımı ve önemi verilmiştir. Üçüncü ve dördöncü bölümlerinde ise her iki gölün Cografik, îklim ve Hidrolik durumları verilmiştir. Beşinci bölümde ötrofikasyonun belirlenmesi için gerekli parametreler ve bağıntılar verilmiştir. Altıncı ve yedinci bölümlerde deney sonuçları ve deney sonuçlarının değerlendirilmesi üzerinde durulmuştur. Sekizinci bölümde Göl Modelleri verilmiştir. Dokuzuncu bölümde ise bu çalışmada elde edilen sonuçlar halinde verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Ötrofikasyon; eber ve karamlık gölleri; göl modelleri