Otomobil klima sistemi ve klima sisteminin motor performansı üzerindeki etkilerinin incelenmesi - Ok, Selçuk (My University, 2008)
Otomobil klima sisteminin çalışma yapısı ve sistem elemanları ayrıntılı incelenmiştir. Değişik koşullarda klima sisteminin motor üzerindeki enerji etkisi incelenmiştir.Klima sisteminin güç tüketim eğrisi hesaplanmıştır. Motor güç eğrisi ile klima sistemi güç eğrisi birbiri ile kıyaslanmıştır. Güç eğrisine göre klima sisteminin etkisi analizi edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: Otomobil klima sistemi; Kompresör; Klimanın güç tüketimi; Motor performansı