Yeni bir yüksek çıkışlı DC-DC dönüştürücünün geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesi - Şahin, Yakup (My University, 2013)
DC-DC dönüştürücülerde daha hızlı geçiş cevabı ve daha büyük güç yoğunluğu elde etmek için anahtarlama frekansı arttırılmalıdır. Bununla beraber yüksek frekanslardan dolayı artış gösteren anahtarlama kayıpları da bastırma hücreleri ile yok edilmelidir. Bastırma hücrelerini konusunda RD/RCD, kutuplu/kutupsuz, rezonanslı/rezonanssız ve aktif/pasif olmak üzere birçok çalışma yapılmıştır. Yakın geçmişte sıfır gerilim geçişli (ZVT) ve sıfır akım geçişli (ZCT) PWM dönüştürücüler üzerine çok sayıda çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalarda ZVT ile ZCT ve normal PWM çalışmanın istenilen özelliklerinin birleştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu çalışmada tüm elemanları yumuşak anahtarlama ile çalışan ZVT-ZCT PWM yeni bir devre sunulmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Aktif bastırma hücreleri; Yumuşak anahtarlama; Sıfır akım geçiş; Sıfır gerilimde geçiş