Planet mekanizmalarında güç ve moment analizi ve örnekler - Ermantaş, Bedriye (My University, 1994)
Bu çalışmada sikloidlerin kinematiği ve buna bağlı problemler incelenmiştir. İlk bölümde sikloid eğrileri tanıtıcı bilgeler verilmiştir. Sonraki bölümde Sikloid dişlemede mümkün olan diş formları ve dişlemenin özel formları tartışılmıştır. Burada Sikloid dişlilerin pratikte anlamının çok az olduğu vurgulanmıştır. Gerçekten yararlı tek kullaımı olarak, eğri levhalarının bir pim kovanı için de hareket ettiği Cyclo mekanizması adlandırılmıştır. Cyclo mekânizması dişleme örneğinde mekanizmanın çeşitli parametrelerinin değişimiyle oluşan çeşitli varyasyonlar gösterilmiştir, ayrıca mekanizmada oluşan kuvvetlerin hesaplanması gösterilerek, kuvvet planı oluşturulmuştur. En son bölümde örnek bir uygulama üzerinde pratik olarak gösterilmiştir. Çalışmanın tamamına mümkün olduğu kadar, resim kullanılmaya çalışılmıştır. Bunda amacım Sikloidlerin anlaşılmasının kolaylaştırılmasıdır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Keywords: Sikloid çeşitlerine ve zarf eğrilerine bakış; Sikloidler ve zarf eğrilerinin matematiksel ifadesi; Sikloid dişleme cyclo mekanizması