Yüksek hızlı motorla tahrik edilen gemilerde ana ve yardımcı makinelerin bakım-tutum yöntemlerinin incelenmesi - Karaer, Emre (My University, 2004)
Firmalar maliyet etkinliğini artırmak amacıyla üretim kapasitelerini her zaman en yüksek seviyede tutmak ve bu kapasiteyi kaybetmemek isterler. Sabit ve maliyet etkin bir üretim, ancak bir bakım sistemi kullanılmasıyla olanaklıdır. Bu çalışmada öncelikle bakım mühendisliğinin temelleri, özellikle bilgisayar destekli bakım yönetim sistemi ayrıntılarıyla açıklanmıştır. Daha sonra gemi tahriki için kullanılan bir grup ana ve yardımcı makinelerin bakım sistemi verilmiştir. Burada açıklanmış olan bakım mühendisliğinin modern yaklaşımları kullanılarak bu ana ve yardımcı makinelerin bakım sistemlerinin analizi yapılmıştır. Bu analiz, bakım mühendisliği açısından ilginç sonuçlar vermiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Bakım-tutum mühendisliği; Bakım yönetimi ve kontrolü; Koruyucu bakım