Anahtarlamalı güç kaynakları - Çınaroğlu, Şahin (My University, 1997)
Elektronik sistemlerin beslenmesinde genellikle regülatör yapılan kullanılır.Düşük güçlü besleme devrelerinde genellikle lineer gerilim regülatörleri kullanılmaktadır. Bu besleme devrelerinde boyut güçle orantılı olarak artmaktadır. Oysa anahtarlamalı güç kaynaklarında boyut frekansla ters orantılı olarak azalmaktadır. Günümüzde gelişen yarıiletken teknolojisiyle yüksek güç ve hızlarda çalışan anahtar elemanları elde edilebilmektedir. O nedenledir ki küçük boyutlu anahtarlamalı güç kaynakları tasarlanabilmektedir. Tezde dc-dc ve ac-dc çevirici yapılan ile bunların analizleri verilmiştir. Sonra bu çevirici yapılarının transfer fonksiyonları bulunmuş ve lineer hale getirilmiştir. Kompanzasyon devresi elemanları K-faktörü yaklaşımıyla belirlenmiştir. Sonuçta 200W lık bir push-pull çevirici tasarlanmış ve pratik olarak gerçeklenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Anahtarlamalı; Anahtarlamalı gerilim regülatörleri; lineer gerilim regülatörleri