Bir petrokimya fabrikasının PLC sistemleri ile dizaynı ve kontrolu - Akı, A. Nezihi (My University, 1992)
Bu tezde, otomasyonun en önemli parçalarından PLC ile PETK1M atık arıtma sisteminin yağlı atıklar bölümü kontrolü gerçekleştiri lmiştir. Tezin ilk bölümünde, SIEMENS < in geliştirdiği SIMATIC- S5 115 U PLC'nin (Programlanabilir lojik kontrolör) genel ya pisi, kul lanım alanları.programlama mantığı ve LADDER program dili anlatılmıştır.Burada ayrı ayrı program bloklar ı.mantık sal program örnekleri, bit test işlemleri, di j ital işlemler, a- nalog fonksiyonlar ile kullanılan transmitter ve kabloların içerikleri hakkında bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde ise, programın algoritması sunulmuş ve buna bağlı olarak LADDER diagram şeklindeki kontrol SIEMENS LADDER 90 softwere'i ile hazırlanmıştır. Tez dizayn ve kontrol olarak geniş Çaplı inceleme sag lanmış ve iyi bir içerikle anlatı lmıştır. Şema ve tablolar da konunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak şekilde hazır lanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992
Keywords: Simatic S5 115-U PLC; mekanik konstrüksiyon; blok fonksiyonları; step 5 programlama dili; binary işlemlerinin belirlenmesi