Duvardan ısıtma ve soğutmalı toprak kaynaklı ısı pompasının performansının incelenmesi - Başkal, Aslıhan (My University, 2011)
Bu çalışmada dikey tip toprak kaynaklı ısı pompası kullanılarak elde edilen enerjinin duvardan ısıtma ve soğutma sistemindeki etkinliği incelenmiştir. Bu amaçla Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde kurulu Yıldız Yenilenebilir Enerji Evi'nde mevcut olan dikey tip toprak kaynaklı ısı pompası ile duvardan ısıtma ve soğutma sisteminden yararlanılmıştır. Sistemin toprak devresi aralarında 7,5 metre bulunan 2 adet 60 metre derinlikte kuyudan oluşmaktadır. Isıtma ve soğutma enerji dağıtım sistemi ise Yıldız Yenilenebilir Enerji Evi'nin 3 odasının duvarlarına gömülü halde bulunan radyant hidronik duvar serpantinleridir. Sistemden alınan veriler hesaplanarak, nihai olarak elde edilen ısıtma ve soğutma enerjisi ile sistemin çalışması için dışardan verilen enerji karşılaştırılmış ve sistem performansı değerlendirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Isıl konfor; İklimlendirme sistemleri; Panel ısıtma ve soğutma sistemleri; Isı pompası (IP) sistemleri; Toprak kaynaklı ısı pompası (TKIP) sistemleri