Tekirdağ eski vali konağı binasının arkeoloji ve etnoğrafya müzesi olarak kullanımı gelişimi ve önerileri - Adıyaman, Fulya (My University, 1996)
Çalışmamızın ana temasını tarihsel ve kültürel değerlere sahip yapılara müze işlevinin verilmesi ve bu konudaki uygulamalar incelenerek nasıl bir sonuca ulaşıldığını irdelemektir. Bu konu için seçilen Tekirdağ eski vali konağı binasının Arkeoloji ve Etnografya Müzesi işlevine dönüştürülmesi , yapısal. işlevsel, sergileme, teknik ve estetik yönden incelenmeye çalışılmıştır. Binanın geçirdiği restorasyon aşamaları ve yapılan değişiklikler ile müze işlevine ne kadar cevap verdiği araştırılmaya çalışılmıştır. Konu ile ilgili olarak I.Ulusal Dönem mimari yapısı olan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesinin dönem özelliklerinin daha iyi anlaşılması için Cumhuriyet Dönemi Mimarlığı incelenmiştir. Bu dönem mimari akımın geçirdiği bütün aşamalar örnekleri ile anlatılmaya çalışılmıştır. Ayrıca tarihi miras niteliğindeki yapılara yeni işlev verilmesi, bu tür yapıların genişletilmesi, yeni fonksiyon verilirken karşılaşılan sorunlar irdelenmiştir. Asıl amaç tarihsel yapıların müze işlevine dönüştürülürken karşımıza çıkan mekansal ve işlevsel olumlu veya olumsuz yönlerin ortaya çıkarılarak eksiklerin tamamlanmasıdır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1996
Keywords: Tekirdağ; vali konağı binası; arkeoloji ve Etnoğrafya müzesi; Müzecilik