Sırlı yer ve duvar karosu atıklarının çimento sanayinde değerlendirilmesi - Altın, Zehra Gülten (My University, 2003)
Çalışmamızda sırlı yer ve duvar karosu atıklarının alçıya alternatif malzeme olarak kullanılamayacağı 2, 7, 28 günlük mukavemet değerlerinin saptanması ile anlaşıldı. Doğal puzolan trasa alternatif minör katkı maddesi olup olmayacağı araştırıldı ve % 5 SAM katkılı PÇ 2, 7, 28 günlük mukavemet değerleri iyi sonuç verdi. SAM konsantrasyonu arttıkça PÇ'nin mukavemet değerleri azalmaktadır. Buna karşın boyut dağılım analizinden 50-90 um aralığmdaki tanecik boyutları puzolanik etkiyi artırmaktadır. Matcad programı ile 2,7 ve 28 günlük mukavemet değerleri için teorik matematiksel model denklemleri elde edildi. 2 günlük model denkleminin deneysel verilerle en uygun olduğu saptandı.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Seramiğin tarihçesi; Türkiye çimento sektörü; Portland çimentosu