Fonksiyonel denklemlerin yaklaşık çözümü - Yüksel, Feray (My University, 2009)
Bu tez çalışmasında fonksiyonel denklemlerin yaklaşık çözüm yöntemleri incelenmiştir. Özellikle Ritz yöntemi, Bubnov-Galerkin yöntemi ve Kollakasiya yöntemi üzerinde durulmuş ve konunun daha iyi kavranabilmesi için birer denklem çözümü ile örneklendirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Banach uzayı; İntegral denklem; Sturm-liouville problemi; Lineer operatör; Spektrum; Ters operatör