Elektromagnetik alanların sinir hücreleri ile etkileşiminin sayısal yöntemlerle incelenmesi - Kerçek, Fahri (My University, 2013)
Günümüzde kablosuz teknoloji, kablolu teknolojiden çok daha önemli hale gelmiştir. Yaşadığımız her metrekare?de cep telefonlarından, radyo?lardan, TV?lerde, kişisel bilgisayarlarımızdan, kapalı devre güvenlik sistemlerinden, kablosuz internetten, uydu teknolojisinde ve baz istasyonlarında kullanılan cihazlardan yayılan elektromagnetik alanlarla doludur. Yaşamımızın vazgeçilmezi haline gelen bu teknolojinin bir yandan günlük hayata yarar sağlayıcı özellikleri geliştirilirken, öte yandan da zararlarıyla gündemdedir. Özellikle insan sağlığı konusunda literatürde birçok bildiri, araştırma ve makale mevcut. Bunun yanı sıra sağlık sektöründe tanı ve tedavi amaçlı geliştirilen ya da araştırma aşamasında olan örnekler gündeme gelmektedir. Çünkü tıptan askeri sistemlere kadar, Elektromagnetik Alanlar Teorisi limitsiz bir uygulama alanına sahiptir. Tüm bunların yanı sıra elektromagnetik yöntemlerle beyin kontrolü ve kitleleri kontrol altına alabilme üzerine Aktif İnkar Teknolojisi çalışmaları da bilinmektedir. İnsan vücudunun temel sinirsel haberleşme birimlerinden olan sinir hücreleri bahsettiğimiz tüm bu gelişmelerde başrol oyunculuğu üstlenmektedir. Gerek sağlık sektöründe, gerekse elektromagnetik beyin kontrolü ve kitle kontrollü silah ve düzeneklerde sinir hücresi büyük önem taşımaktadır. Çünkü vücudumuz sinirsel xii haberleşme yapısının temel öğesidir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bu çalışmamızda elektromagnetik dalgaların sinir hücreleri ile etkileşimini inceleyecek, ayrıca sinir hücresini anten benzeri modelleyecek ve sinir hücrelerinin davranışlarının nasıl olduğunu gözlemleyerek ve sonuçları yorumlamaya çalışacağız. Anahtar Kelimeler: Elektromagnetik Alanlar ve Dalgalar, Sinir Hücreleri, Antenler, Kitle İmha Silahlar, Beyin Kontrol Cihazları
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Elektromagnetik alanlar ve dalgalar; Sinir hücreleri; Antenler; Kitle imha silahlar; Beyin kontrol cihazları