Avrupa Topluluğu fikrinin doğuşu, gelişimi, siyasi yapısı ve Türk küçük ve orta ölçekli işletmelerinin topluluğu entegrasyonu sorunları - Çavuşoğlu, Ayşe (My University, 1994)
I. Bölüm: Avrupa Birliği Fikrinin Doğuşu ve Gelişimi konu başlığı altında, 16. yy'dan 20. yy'a kadar Avrupa Birliği Fikri ve Amaçları anlatılmıştır. II. Bölüm: Avrupa'da îlk Ekonomik Birleşme Anlaşmaları ve Avrupa Topluluğu 'nda Ekonomik ve Sosyal Politikaların Uyumlaştırılması adı altında incelenen ikinci bölümde, AKÇT, Auratom ve AET Anlaşmaları ve Avrupa Tek Senedi anlatılmıştır. III. Bölüm: Avrupa Topluluğunun Kurumsal Yapısı ve Yönetimi konu başlığı altında, AT'nu oluşturan organlar, görevleri ve işleyişleri anlatılmıştır. IV. Bölüm: Türkiye Avrupa Topluluğu İlişkileri adı altındaki dördüncü bölümde, Türkiye'nin AT'na ortak ve tam üyelik başvuruları, bu ortaklığın organları, başvuru nedenleri ve Türkiye'nin Tam üyelik öncesi Topluluğa uyum çalışmaları anlatılmıştır. V. Bölüm: Avrupa Topluluğuna Sonradan Katılan Bazı Ülkelerin Tam Üyelik öncesi ve Sonrasında Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi adı altında, İngiltere, Yunanistan, İspanya gibi ülkelerin Toplulukla ilişkileri, Maastrich Anlaşmasına değinildi. VI. Bölüm: Gümrük Birliğine ve daha sonra AT'na Katılması halinde, Türkiye'deki küçük ve orfq işletmelerin karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözüm önerileri anlatıldı.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1994
Keywords: Avrupa topluluğu fikrinin doğuşu ve gelişimi; Avrupa topluluğunun kurumsal yapısı ve yönetimi