Değişmeli olmayan aykırı polinom halkaları üzerinde tanımlı DNA kodlar - Gürsoy, Fatmanur (My University, 2019)
Adleman 1994 yılında yaptığı çalışmasında Hamilton yolu olarak bilinen kombinatöryel problemi DNA dizileri yardımıyla deney tüpünde çözmüştür. Adleman’ın çalışması ile birlikte DNA dizileri hesaplama işlemlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Bu tezde değişmeli olmayan aykırı (skew) polinom halkaları ve aykırı devirli (skew cyclic) kodların cebirsel özelliklerinden yararlanılarak ters sıralı DNA kodlar ve ters sıralı tamlayan DNA kodların elde edilmesi amaçlanmıştır...
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Keywords: DNA kodlar; Ters sıralı kodlar; Lineer kodlar; Aykırı devirli kodlar; Aykırı polinom halkaları