Hidrolik ve mekanik preslerin tasarım kriterleri - Yavuz, Cem (My University, 2003)
Pres tasarımında en büyük problemlerin gövde dizaynında yaşandığı görülmektedir. Pres gövdelerinde gerek geometrik yapılarından gerekse çalışma şartlarının iyi tespit edilememesinden dolayı doğru ölçülendirmede zorlanılmaktadır. Gövde ile ilgili tasarımda mekanik ve hidrolik presler H tipi gövde formu temel alınarak incelenmiştir. H tipi gövdede pres tablasındaki çökme miktarının tabla ve taşıyıcı kirişler arasında paylaştınlmasıyla gövde rijitliğini sağlayacak tabla ve kiriş boyutlandırılmasına gidilmiştir. Boyutlandırma işlemini kolaylaştırmak için formüller tablolaştınlmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Preslerde seçim kriterleri ve temel özellikleri; Çerçeve (H) tipi pres gövdelerinde optimizasyon