Yakıt pilli elektrikli araçların tahriki için farklı tipte batarya gruplarının belirlenmesi - Aydın, Burcu (My University, 2010)
Hidrokarbon yakıtların yol açtığı sera etkisini azaltmak amacıyla, temiz yakıtlara ve ulaşım araçlarına ihtiyaç vardır. İlk aşamada az da olsa hibrit araçlara talep başlamıştır. Elektrikli araçların günümüzde yaygın bir şekilde kullanılamayışının nedenlerinin saptanmış ve yaygın olarak kullanılmamasına sebebiyet veren olumsuzluklara ilişkin çözümler geliştirilmiştir. Geleceğin otomotiv endüstrisinde önemli bir yere sahip olacak elektrikli ve hibrit elektrikli araçlara uyumlu batarya çeşitlerinin performans karakteristikleri, maliyeti, uygulanabilirliği ve temin edilebilirliği başta olmak üzere birtakım özellikleri incelenmiştir. Bunun yanı sıra bu bataryaların enerji depolama birimi olarak kullanıldığı aracın kullanım amacına göre değişen birtakım parametreler doğrultusunda analizi yapılmıştır. Aynı zamanda batarya test metotları saptanmış ve modelleme yapılarak batarya davranışı incelenmiş, uygun batarya çeşitleri tespit edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Keywords: Elektrikli ulaşım araçları; Batarya teknolojisi; Batarya ömrü ve bataryaların şarj edilmesi